paradeta3.jpgLa meva presència a la Setmana del llibre en català, un parell d’horetes dissabte passat, va tenir un bon saldo… Van passar per la paradeta -que feia molt de goig, amb tot de llimones recentment collides del meu fantàstic llimoner- uns quants amics inesperats, als quals feia temps que no veia i, sobretot, vaig tenir la satisfacció de “pescar”, si és que se’n pot dir així, un nou lector per a Kadingir, en Pau.

Passava per allà amb el seu pare i li va cridar l’atenció la portada d’El senyor de Zapp. Va començar a mirar-ne la contraportada i a llegir-ne el contingut i el va deixar a la taula. Jo li vaig dir quatre coses: que aquest era el segon llibre, que el primer era el que hi havia al costat, que barrejava fantasia i humor… I va seguir al seu pare cap a altres taules (érem nou escriptores i escriptors que estàvem allà per a signar llibres). A una altra taula un escriptor jove, amb prou xerrameca, el va convèncer per a que comprés un dels seus llibres i en Pau, tot cofoi, es va fer fins i tot una foto amb ell.

pau1.jpgI el pare d’en Pau va seguir xafardejant per la resta de taules, de llibres per a adults i ell va quedar-se per allà al mig, amb cara d’una mica avorrit. I jo, que me’l mirava, li vaig fer un gest que s’acostés i vaig dir-li que li presentaria els personatges. Ajudada per les il·lustracions de l’Enrique Corominas vaig anar-li dient qui era qui i apuntant-li quatre coses del que feia a la història… I els ulls li espurnejaven… I va cridar al seu pare i li va demanar permís per a quedar-se El ceptre de Zink. I em va demanar que li dediqués… I, quan jo ja pensava que marxava, va arribar per allà la que devia ser la seva mare i va dir-li que també volia El senyor de Zapp. I li vaig dedicar també… Faltaria més…
Caram, caram… Tan sols faltava la foto. I ens la va fer un company de taula, en Jordi Palay, l’autor de La llàgrima de la lluna, llibre il·lustrat per en Quim Bou. I vet aquí un gos i vet aquí un gat i un altre lector hem pescat!

Els casos del detectiu Logan

  • Vet aquí, finalment, la resolució del cicle del segrest del nebot d’en Logan, l’Usumtur, a mans de l’infame Logan K. La trobem a el cas del segrestador desquiciat.
  • I un petit homenatge a la saga d’Indiana Jones… la presència i el savoir faire de l’Ezemin posen un punt de dolçor a la vida del baldat Logan, després de la batalla campal amb el seu enemic letal: el cas de la infermera accidental.
  • Per acabar avui, la reaparició del mafiós Sártoku, que li fa una consulta a en Logan sobre si serà perillós per a ell participar en un curiós experiment. És el cas de la falsa soprano.