cartell_set_08.jpgSetmana del llibre en català

El 29 de febrer comença, en una nova ubicació -l’avinguda de la catedral de Barcelona-, la Setmana del llibre en català, que s’allargarà fins al 9 de març.

A part de poder-hi trobar pràcticament tots i cadascun dels llibres editats en la nostra bonica llengua (i dic pràcticament tots perquè, curiosament, l’any passat no hi van ser presents ni l’editorial Alfaguara ni Roca editorial, amb la qual cosa els llibres de Kadingir van brillar per la seva absència), s’hi celebren un munt d’actes en paral·lel amb la presència d’escriptors i d’escriptores d’arreu del país.

I allà em trobareu, si us ve de gust anar-hi, el dissabte, dia 1 de març, de 6 a 8 de la tarda. A la meva paradeta, a part dels llibres d’edicions del pirata, hi trobareu llimones i alguna que altra sorpresa. I potser s’hi deixarà caure en Joan Puig, l’il·lustrador de L’entrenador de serps, al qual podreu demanar que us signi també el llibre, si és que el teniu. La Gemma Sales, il·lustradora de Han segrestat les bessones ha excusat la seva assistència per causes d’afonia.

lultimacasa100.jpgEl proper divendres, dia 7, hi podreu trobar -en un espai que anomenen Sofà 806- a en Jun parlant amb el mític escriptor català Joaquim Carbó, que fa ben poc que ha estrenat llibre: L’última casa, editat per Columna edicions, i en el qual recupera els seus herois de La casa sota la sorra, Pere Vidal i Henry Balua, ja de grans en una nova aventura a Barcelona. Cal dir que aquest és un cas ben especial. Hi ha pocs escriptors o escriptores que repesquin personatges seus i els presentin anys més tard fent balanç del que ha estat la seva vida.

La contraportada

No havia pensat a esmentar-ho, però fa uns dies va tornar a Mataró ràdio aquest bonic programa d’entrevistes en profunditat a persones relacionades, de forma directa o indirecta amb el món del llibre que vam començar amb en Jun. Ell ara, de moment, n’està desconnectat -amb la idea que tingui el temps que necessita per treballar en El cas Shapla- i jo en vaig fent.

ramon_madaula.jpgLes podeu escoltar -via internet si és que no accediu al 89.3 de la FM- els dijous a les 12 del migdia.

Aquesta setmana l’entrevista la vaig fer a en Ramon Madaula.

Els casos del detectiu Logan

logologanp.gifI seguim la sèrie, ara que estem acabant d’esmolar ja amb en Jan el mític capítol 100, que promet ser sonat.

  • Amb el cas de l’amic retrobat comença una sèrie de cinc capítols en els que apareix en Logan K., un fosc fantasma sutum del passat d’en Logan, que es declara amic seu -cosa prou curiosa considerant que una de les característiques bàsiques d’en Logan és, precisament, que no en té cap ni un, d’amic.
  • A el cas de la substitució subtil en Logan K. comença a donar simptomes que no és or tot allò que llueix…
  • El cas del detectiu impostor ens acosta ja a les veritables intencions d’en Logan K., però el millor, la veritat veritable, encara ha d’arribar.
  • usumtur-p-copia.jpgEl cas del nebot segrestat respon perfectament a la lògica del títol. Algú segresta l’Usumtur i en Logan, llogat per la Missi, s’encarrega de buscar-lo.
  • El cas del nebot retrobat tanca, però no tanca, aquest breu cicle. El nostre detectiu se’n surt una vegada més i troba el seu odiat nebot, però serà al proper capítol quan assistirem al desenllàç…