bon_any_2008-copia.jpggatec.jpgEls gats i les gates sempre han estat presents, d’una manera o altra, a la meva vida.

Quan jo era petita, a la casa de pagès del Mas d’en Planes, en teníem una vintena pels voltants i algun privilegiat que era el gat de la casa… A l’altra casa que vaig estar, la Granja del Seminari, la població de gats i de gates era si fa no fa igual d’extensa, variada i plural.
Trobo que són uns animals fascinants, hermètics i tancats però independents i, molt de tard en tard, desitjosos de moixaines i de demostrar-te que els agrada que estiguis per ells.

No en tinc pas de gat ara, degut a problemes d’al·lèrgia que tenen gent del meu entorn immediat, però no descarto pas de tenir-ne en un futur proper o llunyà. I, com a mostra un botó del meu interès per aquestes bèsties: m’agraden fins al punt que són un dels objectius clars de qualsevol visita que faci jo a qualsevol punt del planeta. Gat que veig, gat que retrato…

gatd.jpgsimpsonce.jpggate.jpg

I vet aquí una composició amb el darrer gat de carrer retratat… de fet feia parella amb el que encapçala el post: un parell de col·legues de polígon industrial, una mica ensopits però lliures. Ah! I al mig de tant felí una imatge meva treta d’un web, esmentat al bloc d’en Salvador Macip… Si voleu veure com seríeu en cas que els Simpson us volguessin per a fer un “cameo” a algun dels seus episodis…

I una nova ració de guions d’Els casos del detectiu Logan… per passar el cap de setmana!usumtur-p-copia.jpgEn el cas de l’arxiu posat al dia l’Usumtur, nebot d’en Logan demostra que és un trapella però que té el cap clar. El detectiu aprofita l’ocasió per tornar a demostrar que és un aprofitat i que li té una tírria considerable a la criatura en qüestió.El cas dels ous perduts ens presenta una anzud més aviat histèrica que té un problema… no tan sols amb els ous.turusu-p-copia.jpgEl cas del psicòleg psicòpata ens torna a acostar al món de la Turusu, la germana petita, que ha estat tenint al llarg de la seva vida tot de relacions difícils amb el sexe oposat. La intervenció d’en Logan la salva de quelcom més que un disgust en aquest cas.

La nostra immersió en el món de Ki segueix amb l’apassionant i apassionat cas dels bussejadors desapareguts. La gerent de l’empresa Aventur-at, ubicada a les vores del Ksir, proposa al detectiu que busqui una parella de bussejadors -un d’ells el seu marit- que han desaparegut misteriosament.

Finalment el cas dels pèsols amagats mostra, una vegada més, que és el destí d’en Logan trobar-se amb tídnums que no veuen més enllà dels seus bigotis.

Dibuixos gentilesa d’en Jan, of course!