ce-cap-dany3.jpgPer raons diverses, derivades d’un regal de Reis (bonics regals de Reis), he anat a veure dues vegades una obra de teatre i encara hi aniré una tercera, senyal aquesta que l’obra en qüestió m’ha agradat.

el-lliberti.jpgEs tracta d’El llibertí, que s’està acabant de representar aquests dies al teatre Poliorama de Barcelona. Un bon text al servei d’uns bons actors i una escenografia senzilla però bonica. La presència d’actors i d’actrius mediàtics (paraula tant de moda darrerament i que, en aquest cas concret, serveix per dir que formen part d’aquests que, qui mira la televisió, està acostumada a veure’ls en sèries com ara Ventdelpla o altres) podia haver estat un punt negatiu però no és així en aquesta ocasió ja que els dos que aguanten durant la major part d’estona l’obra, en Ramon Madaula i la Laura Conejero, han estat bregant -sobretot ell- durant molts d’anys amb el teatre, abans de passar a formar part d’aquesta mena d’star system català que va saltant de sèrie en sèrie o de culebrot en culebrot…

actors-el-lliberti.jpgDirigida per Joan Lluís Bozzo, en un retorn brillant a obra de text -no musical-, compta amb la participació de Jofre Borràs, Marta Millà, Nausicaa Bonnin i Paula Vives, que recolzen amb prou consistència les peripècies del faldiller filòsof Diderot i de la seductora pintora Madame Therbouche, una Laura Conejero una mica cançonera a l’hora de parlar, però amb prou presència i química amb el seu col·lega com per fer que mantingui tot plegat el pavelló ben alt (i mai més ben dit).

eric.jpgEn resum… Una divertida comèdia filosòfica, d’un autor, l’Eric-Emmanuel Schmitt, que sap perfectament de qui ens està parlant-va fer la seva tesi doctoral sobre en Diderot-, farcida amb un munt de frases per a recordar i que vol recuperar per al gran públic aquesta interessant figura històrica, la del que va ser pal de paller de la magna obra de l’Encyclopedie Française i que, per ser conseqüent amb la seva pròpia manera de veure les coses, es veu incapaç d’escriure l’article sobre Moral que s’ha negat a fer el seu col·lega Rousseau.
I per acabar… uns quants casos del detectiu Logan:

  • En el cas del sutum morós, veiem una mica com és el modus vivendi dels sutums, una de les races de Ki més misterioses.
  • El cas del mafiós voyeur recupera l’Ezemin, la musdagur fatal, que en aquesta ocasió es marca un tango d’antologia amb en Logan al mític Zugud, el local nocturn més famós de tot Zink, propietat d’en Golik.
  • En el cas de l’amo dissortat apareix per primera vegada la germanaturusu-p-copia.jpg petita d’en Logan, la Turusu, que li fa un servei ben especial…
  • I, darrer cas del dia… el cas de la dissenyadora ensarronada, on, a part de deixar constància que en Logan ja té una mascota, una magnífica aranya kiita gullumu.jpgde vuit-centes potes, una esvelta tídnum s’encarrega de demostrar-li a en Logan que les tídnums són força diferents als tídnums… ni que sigui a l’hora de trucar a les portes de la gent i de parlar-hi!janbyjun1.jpg

I res més per avui!!! Seguiu gaudint amb els casos, escrits de moment, i amb els magnífics dibuixos d’en Jan!