bon_any_20082.jpglogologan.gifUna vegada introduïts en el tema… anem per feina que tampoc és qüestió de monopolitzar els posts amb aquest -quan n’hi ha d’altres possibles, que en faig un munt de coses, jo!

Després de la triomfal aparició de l’Ezemin al món Logan, era qüestió d’anar-lo farcint, de donar a conèixer, mitjançant els casos corresponents, la gent del seu entorn immediat, que podien, o no, interrelacionar-se amb els clients del detectiu o ser-ho, directament.

Aviso, d’entrada, que l’ordre amb el que presentaré els capítols no coincideix, en algunes ocasions, amb el d’emissió. Però això no importa excessivament…

El cas de la mòmia coixa, el de l’anzud desaparegut i el de l’amic Kurur presenten a diferents clients i situacions absurdes que en Logan resol amb eficàcia, donada la relativa inutilitat dels qui les hi exposen.

  • mama-p-copia.jpgEn el cas del desconegut apareix la mare d’en Logan, la Musama, una musdagur veterana, que s’ha estat guanyant la vida i pujant els seus dos fills fent feines per les cases de Zink i voltants. És una mare sobre protectora, que segueix tractant en Logan com si fos un nadó, o gairebé. Té al seu abast directe un munt de relacions insospitades, arrel de la seva feina durant tants anys, en diferents estrats socials.
  • El cas de la milionària kuzubi és el primer en el qual en Logan es desplaça fora del seu entorn habitual -el seu despatx. Segueix demostrant que és un sapastre, vagi on vagi.
  • En el cas de la kuzubi adormida apareix un personatge ben especial, l’goldric-p-copia.jpgalter ego del detectiu, que ja no deixarà d’aparèixer a partir d’aquest moment. Va ser una feliç idea d’en Jan, que ja començava a fer-se seu del tot el personatge.
  • I, finalment, per avui, el cas del mafiós desconfiat… on apareix un altresartoku-p-copia.jpg personatge carismàtic: el mafiós Luigi Sártoku, un kuzubi que, degut a una operació dissortada, ara canta com una soprano enlloc d’adreçar-se a la gent amb la veu rogallosa d’un “padrino” com cal.

Com veieu, en Jan ha fet una feina preciosa donant forma física, a part de veu, a tot aquest món…