bon_any_2008.jpgcap-logan-copia.jpgVet aquí un dels secrets més ben guardats del 2007!

Com que ara ja som al 2008 i hem sobrepassat amb escreix els 60 episodis -la qual cosa es diu ràpid, però té tela-, ja se’n pot parlar i donar-ho a conèixer a tothom.

Som-hi, doncs. Tot va començar… gràcies a en Jun.

Sí, sí… el rei del DVG (tot i que ara estigui tan atrafegat que hagi deixat momentàniament el seu reialme en un cert estat d’abandonament, tots esperem que transitori) i coprincep de Kadingir. La seva entrada en tromba a ONA FM va acabar, entre moltes altres coses, en un tracte amb en Pere Espinosa, el locutor-director del programa MIOPIA que es fa a les tardes, de 3 a 7, a aquesta emissora de la cadena SER.

logologan2.gifEs tractava d’incorporar al programa un clip d’uns 3-5 minuts amb els casos d’un personatge que sortirà al tercer llibre de Kadingir -El cas Shapla: en Logan. És un detectiu musdagur, covard, mal parit i més aviat amargat, solitari de mena i esquerp, que resol tots els casos que se li presenten perquè solen ser prou simples, o perquè la gent que els hi presenta ho és, més aviat… o realment perquè és més espavilat del que ens vol fer creure.

Però en Jun, per un seguit de circumstàncies que no cal ara esmentar, va veure de seguida que no podria fer-se càrrec personalment del tema -ah! el tema!- i ho va plantejar a la seva sòcia a Kadingir, o sigui jo mateixa.

Cal dir, d’entrada, que jo mai havia fet un guió de ràdio -tot s’ha de dir- i se’m plantejava un bon repte: veure si era capaç de desenvolupar, en aquest format radiofònic, dia a dia, un personatge, el seu entorn immediat, el món de Ki des d’una altra perspectiva… i donar vida a casos, casos i més casos encara d’aquest detectiu destraler. I vaig pensar, inconscient com sóc, de vegades: per què no? Som-hi!

Després de documentar-me mínimament sobre com havia de fer-ho, necessitava amb urgència algun company de viatge, bàsicament perquè es tractava no tan sols de fer els guions sinó de posar veus a l’invent i, quan dic veus vull dir veus: el narrador, en Logan, els seus clients, la seva família (amics, oficialment, no en té)…

I qui tenia jo a l’abast per mirar d’enredar en un nou projecte esbojarrat com era aquest? A en Jan, of course! Aquest home que ja ens ha fet costat, a en Jun i a mi mateixa, en mil-i-una coses i al qual li acabarem fent un monument… El seu perfil m’anava com anell al dit. És home de ràdio, actor, ninotaire irònic , crític de còmics, i (encara més?) té una magnífica veu que sap desdoblar fins a l’infinit i més enllà…jan-ce-jun.jpg

En vam parlar i no va pas dir que no… És que és allò que no hi ha… Quin home!
I… segueixo en el proper post, que ja és hora d’anar-se’n a la feina ;)